trešdiena, 2011. gada 17. augusts

Valsts pārvalde saistībā ar Zatlera Reformu partijas 4000 zīmju programmu un ...

Valsts pārvalde saistībā ar Zatlera Reformu partijas 4000 zīmju programmu un ... ko mēs varam mācīties no Somijas valsts pārvaldes.

Zatlera Reformu partijas 4000 zīmju programma

Zatlera Reformu partija ir radīta un pastāv, lai kalpotu vienam mērķim – izveidot Latviju par valsti, kurā cilvēki ir lepni dzīvot un aizbraukušie vēlas atgriezties.

Lai to īstenotu, mēs:
1. Samazināsim kopējo nodokļu slogu darbaspēkam un būtiski palielināsim progresivitāti kopējā nodokļu sistēmā. Mazināsim bezdarbu, piešķirot nodokļu atvieglojumus un atbalstu apmācībai darba devējiem, kas nodarbina ilgstošos bezdarbniekus, ļaudis pirmspensijas vecumā, jauniešus bez darba pieredzes un cilvēkus ar īpašām vajadzībām.

-------------------------------------

11. Panāksim efektīvu un nelielu valsts pārvaldi, kur katras iestādes un budžeta programmas veidošanā pāriesim no vēsturiskā principa uz „nulles” principu. Radīsim publiski izmērāmu motivācijas sistēmu. Novērtējumā ņemsim vērā gan iedzīvotāju, uzņēmumu un iestāžu vērtējumus, gan objektīvus datus.

Nebūsim augstprātīgi un nekautrēsimies ieskatīties Somijas valsts pārvaldē, kā viņi izmanto IKT un kā viņi organizē 1-pieturas e-pārvaldi visās jomās.

When you need information on public services or want to handle your affairs online, make Suomi.fi your starting point! Suomi.fi is a one-stop service of Finnish public administration for citizens. The portal contains e-services and forms; information links; information packages; legislation; and news from public administration.

Services by topic

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.